Volksuniversiteit Baarn Leren Ontmoeten Beleven

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: N21001

Quantum computer

Quantum computer
Cursuscode: N21001

Avond 1 

Bart Bozon begint met de fundering van de quantumcomputer: quantummechanica. Hoe gedragen deeltjes zich? Wat is superpositie? Hoe kunnen deeltjes zich verstrengelen? Wat zijn de bouwstenen van een klassieke computer en van een quantumcomputer? Hoe kun je een qubit maken?

Avond 2

Hoe kun je nu werkelijk iets berekenen met een quantumcomputer? wat zijn mogelijke toepassingen van quantumcomputers? Wat zijn problemen en uitdagingen in het bouwen van quantumcomputers? Er wordt geen voorkennis verwacht van het publiek. Enige affiniteit met rekenen (optellen, vermenigvuldigen en een beetje kwadrateren) is wel gewenst.

Op al deze vragen zal Bart Bozon een antwoord geven.

Donderdag 7 oktober 2021
2 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 40,00
Dhr. B. (Bart) Bozon
19:00 - 21:30
Locatie: De Speeldoos (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
B. (Bart) Bozon
B. (Bart) Bozon
Al van jongs af aan is Bart bezig met natuurkunde, proefjes doen en vooral heel veel vragen stellen. Tijdens zijn studie natuurkunde aan de TU-Delft heeft hij die fascinatie nog meer kunnen uitbouwen. Geïnspireerd door de vragen van zijn dochter Roos heeft hij “het boek van het alles” geschreven. Het boek behandelt alle huidige natuurkunde op een begrijpelijke manier. Bart Bozon is sinds 2011 docent elektrotechniek op de Hogeschool Utrecht en geeft daar onder ander de cursus “Advanced Physics”. Hij heeft op youtube een uitgebreid kanaal waar hij uiteenlopende technische onderwerpen behandelt.