Volksuniversiteit Baarn Leren Ontmoeten Beleven

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: T21007

Grieks voor beginners

Grieks voor beginners
Cursuscode: T21007

Deze cursus is bestemd voor beginners en er wordt niveau A1 van het Europees Referentiekader afgerond.

Allereerst leren we het Griekse alfabet en we oefenen met het schrijven en het uitspreken van de letters. Er wordt uitleg van de grammatica gegeven. Wat betreft de grammatica: we behandelen onder meer de lidwoorden, de tegenwoordige tijd van de werkwoorden, de telwoorden, de vierde naamval etc. We beginnen  met het opbouwen van een basis woordenschat en leren eenvoudige basiszinnen te maken. We behandelen onderwerpen uit het dagelijkse leven.

Het accent ligt op het belang van praten: er wordt veel aandacht aan de uitspraak en binnenkort ben je in staat om een goede zin te vertellen in het Grieks.

De cursus richt zich op vier taalvaardigheden: lezen, schrijven, luisteren en spreken.

Na afloop van de lessen ben je in staat om gesprekjes in het Grieks te voeren.

Woensdag 6 oktober 2021
20 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 260,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. E. (Effi) Koutsioumpa
Boeken: Grieks voor beginners, Grieks voor beginners - werkboek (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 22:00
Locatie: De Speeldoos (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
E. (Effi) Koutsioumpa
E. (Effi) Koutsioumpa
Mijn naam is Effi (Eftychia) Koutsioumpa. Ik ben in Nederland sinds December 2010. Mijn interesse voor Frans en Nieuwgrieks begon op de basisschool: ‘’L’ école des Ursulines’’in Athene, Griekenland. Daarna heb ik gestudeerd in Parijs, Frankrijk op Universiteit van Sorbonne ‘’Franse taal en letterkunde’’ en ben gediplomeerde docent van Frans. Ik ben ook gediplomeerde grafisch ontwerper en heb gewerkt bij een Griekse krant in Athene ''Ethnos''. Verder heb ik gewerkt op een middelbare privéschool en heb ook lessen aan cursisten in Griekenland gegeven (Frans en Nieuwgrieks cursussen). Bovendien heb ik ook lessen van Frans en Nieuwgrieks in Nederland sinds 2012 gegeven. . Ik geef lessen van de Griekse en Franse taal zowel voor kinderen als voor volwassenen (ook wel voorbereiding op de Internationale Certificaat examen Nieuwgrieks en Frans). Op dit moment geef ik lessen van Griekse taal op de Volksuniversiteit van Utrecht en in Nieuwegein sinds november 2017.