Volksuniversiteit Baarn Leren Ontmoeten Beleven

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: H21006

Fotografie voor de gevorderde fotograaf

Fotografie voor de gevorderde fotograaf
Cursuscode: H21006

Deze cursus is speciaal voor de fotograaf die al weet hoe de camera werkt, maar er meer uit wil halen. Het is ook een mooie vervolgcursus voor als u de basiscursus al hebt gevolgd.

Deze cursus gaat dieper in op het maken van zowel een technisch als een esthetisch goede foto en gaat dus niet meer in op de functies van de camera. Die worden als bekend verondersteld. Wel gaat u leren hoe je die functies het beste kunt inzetten in bepaalde situaties. We kiezen daar drie thema’s voor; macro fotografie, landschapsfotografie en straatfotografie.
Elk type camera kan deelnemen. Na deze cursus beheers je de camera nog beter, kijk je anders naar je omgeving en ben je geïnspireerd om vaker zelf op pad te gaan.


Tijdens de cursusavonden wordt uitgebreid ingegaan op deze drie thema’s. Vooral het plan van aanpak, praktijktips en compositie zullen aan bod komen. U wordt gevraagd om voorafgaand aan iedere avond een aantal eigen foto's betreffende het thema aan de docent toe te sturen. Deze zullen op de avond zelf besproken worden en van goede tips worden voorzien.

Tijdens de praktijk dag gaat u onder leiding van de docent met een van de drie thema’s aan de slag op locatie. Het thema wordt bepaald aan de hand van de weersomstandigheden, het seizoen en de voorkeur van de cursisten.
Meebrengen op de praktijk dag: uw camera (compact, hybride, systeem, of spiegelreflex) en beschikbare objectieven.

Tijdens de laatste cursusavond wordt het gemaakte werk uitgebreid geëvalueerd en krijgt u ook een korte demonstratie van een goede fotobewerking.

Praktijkochtend is zaterdag12 februari 2022 van 09.00 tot 13.00 uur.

Dinsdag 25 januari 2022
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 147,50
Dhr. B. (Bart) Stornebrink
19:30 - 21:30
Locatie: Nutsgebouw (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
B. (Bart) Stornebrink
B. (Bart) Stornebrink
Bart Stornebrink (www.bartfotografie.eu) is een allround beroepsfotograaf en geeft al jaren fotografieworkshops en fotocursussen en begeleidt fotoreizen. Voor hem is fotograferen het vastleggen van je eigen emotie. De foto is pas geslaagd als je dat weet over te brengen. De techniek staat daaraan ten dienste maar is niet het uitgangspunt. Het is handig om te weten hoe het gereedschap werkt, maar bij het maken van een goede foto komt meer kijken. Bart toont u alle succesfactoren voor het maken van een pakkende foto.