Cursuscode: Z21007

Klei en keramiek (groot-) ouder/kind

Cursuscode: Z21007

Zomerworkshop klei en keramiek in Lotens’ Atelier in Baarn. Kom gezellig samen met je (klein)kind, minimale leeftijd 10 jaar, boetseren met klei. Patricia vertelt je in een ochtend alles over klei. Na de introductie over klei wordt er gestart. Er kan van alles gemaakt worden, een tuinbeeldje, schaal, beker, beestjes en nog veel meer. Aan het einde van de ochtend schilder je je werkstuk met verf (engobe) en wordt het door Patricia gebakken en later ook nog van een glazuurlaag voorzien en nogmaals gebakken. Tijdens de workshop word je verwend met koffie/thee, limo, taart en lekkers. Even een gezellig en creatief moment met z’n tweeën.

Woensdag 4 augustus 2021
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 09:30
Prijs: € 25,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Mw. P. (Patricia) Lotens
Locatie: Lotens' Atelier (klik hier voor de adresgegevens)
P. (Patricia) Lotens
Patricia heeft tekenen en schilderen geleerd aan de Kleine Academie en Wackers Academie beiden te Amsterdam. Na jarenlang geschilderd te hebben een kleine overstap gemaakt naar het porseleinschilderen. Door de keramiekoven waarin het schilderwerk op porselein gebrand wordt de klei ontdekt. In Gouda de Nederlandse Keramiekopleiding opgeleid tot keramist. Het is haar passie om kennis over te dragen en de kunstzinnige talenten bij de cursisten naar boven te halen. Patricia werkt al vele jaren met veel plezier bij de VU in Baarn en is verbonden als docent aan de Kleiacademie in Amsterdam.